Tankar, riktiga vänner, nyfikna eller inte alls?

(Bilderna är lånade/hittade på google och weheartit)
 
Har ni tänkt på eller om det kanske bara är jag? Min mormor är snart 80 och hon har fler nära riktigt nära vänner än vad jag ens har vänner. Hon pratar med dom flera gånger i veckan och endel har hon hållit ihop med sen hon var i tonåren, endel sedan hon var 20-30 och vissa från 40 tills där hon är nu. Att hon har lyckats hålla kontakten med dom är helt fantastiskt tycker jag i allafall. Medans jag kämpar med att ha kvar de få vänner jag har.
 
Jag tror inte att jag kommer ha lika många vänner när jag är 80 som mormor har. Vilket är synd. Jag tror inte min mamma kommer ha lika många vänner som mormor har, men hon kommer ha fler än vad jag kommer ha. Och jag undrar varför? Varför har det blivit såhär?
 
Kan det bero på att vi har en annan teknik än vad de hade? Att vi har tillgång till mobiler, datorer, internet och allt annat. Kan det vara det som har hänt? Att vi tar allt förgivet och inte tänker på att faktiskt ta hand om varandra som de gjorde? Nu säger jag absolut inte att det är fel med våran teknik, jag älskar den men jag kan inte låta bli att undra om det hade varit annorlunda?
 
Jag tycker att det är hemskt att det faktiskt har blivit såhär. Och jag hoppas att jag kommer ha lika många vänner som mormor har när jag blir 80.
 
Nu kanske jag har helt fel angående detta. Du kanske har fler kompisar än din mormor och mamma. Men hur många av dessa vänner kommer vara där för dig när det verkligen händer något? Om vi säger att du har 20 kompisar. (Detta är bara ett exempel).3 kanske inte kommer. 2 kanske kommer vara där för dig för att dom är nyfikna. 10 kanske kommer vara där för att dom vill visa att dom bryr sig. Och 5 kanske kommer vara där för att dom verkligen bryr sig och skulle kunna göra nästan vad somhelst för dig.
 
Nu kanske det bara är jag, men detta ovanstående fast med mindre vänner då har faktiskt hänt mig. Men det kanske bara är jag, så ta inte åt dig på fel sätt. Detta är bara mina tankar och jag skriver bara av mig.
 
 

Kommentarer:

1 Alice:

skriven

sv: nää jag har inga tips och jag är kanske inte rätt person att fråga då jag inte gör ett piss med mitt hår för att det ska må bra ^^

2 lucydee:

skriven

Tycker allt detta var ett bra inlägg, får en att tänka lite.

3 Erika:

skriven

Tycker det ligget något i det du skriver, en stor del handlar nog om att vi har tillgång till datorer, mobiler osv.

sv. Tusen tack, din också :)

4 Sara:

skriven

Tycker verkligen det ligger något i det du skriver, man vårdar inte sina relationer på samma sätt idag, då alla är så otroligt stressade hela tiden.

5 Hanna Victoria Sahlqvist :

skriven

Jo men jag kan hålla med dig, speciellt att man kan ta det för givet. Grymt bra inlägg :)
Kram Hanna!

6 Klara Andersson:

skriven

åå så söta bilder!

Kommentera här: